Чого тільки не придумають господині, щоб скоротити час біля плити, але поставити на стіл смачний і корисний десерт. Якщо вам хочеться щось смачненького, а не хочеться борсатися, замість звичайних можна приготувати ліниві сирники. Їх можна смажити на сковороді, а можна готувати в духовці – і ті, й інші вимагають мінімум часу і зусиль. І так – вони виходять навіть без яєць. Переконана, вони вам сподобаються.
- Ліниві сирники на сковороді
- Ліниві сирники без яєць
- Ліниві сирники – рецепт в духовці з яблуком і морквою
Ліниві сирники на сковороді
Один з найшвидших та найпростіших рецептів. Сирне тісто по консистенції виходить як тісто на оладки.
- сир (9%) – 400 г;
- яйця – 3 шт.;
- борошно – 3 ст. л.;
- цукор – 1 ст. л.;
- сіль – дрібка;
- олія.
Як зробити ліниві сирники
Змішайте сир, яйця, борошно, сіль, цукор.
Якщо сир зернистий, то пробийте його блендером або протріть через сито.
Вимішайте до однорідності. Розігрійте сковорідку з олією. Викладіть ложкою, змащеною олією, порції тіста на сковорідку. Обсмажте на середньому вогні до рум’яності з обох сторін.
Ліниві сирники без яєць
У цьому рецепті немає яєць, а ліниві сирники не потрібно формувати – досить зробити з маси “ковбаску” і нарізати шайби.
Інгредієнти:
- сир – 180 г;
- цукор – 2 ст. л.;
- сіль – дрібка;
- пшеничне борошно – 1 ст. л.;
- олія.
Як зробити ліниві сирники
Розітріть сир з цукром до однорідності (можна перебити за допомогою блендера). Додайте сіль, борошно і замісіть тісто. Сформуйте з нього “ковбаску”, наріжте її на шайби. Злегка обваляйте в борошні та обсмажте на олії до рум’яності.
Ліниві сирники – рецепт в духовці з яблуком і морквою
Ці ніжні, повітряні і корисні ліниві сирники дуже подобаються дітям.
Інгредієнти:
- сир – 300 г;
- борошно – 4,5 ст. л.;
- ванільний цукор – 1/2 ч. л.;
- цукор – 4 ст. л. + 1 ст. л.;
- яєчні білки – 2 шт.;
- яблуко – 1 шт.;
- морква – 1 шт.
Як зробити ліниві сирники
Змішайте сир, яєчні білки, цукор, ванільний цукор і борошно, ретельно вимісіть. Натріть яблуко і моркву, додайте 1 ст. л. цукру, перемішайте. Викладіть в порційні формочки сирне тісто – на 2/3 висоти, в невелике заглиблення покладіть по чайній ложці натертого яблучно-морквяного міксу. Закрийте зверху сирним тістом, відправте в розігріту до 180°С духовку на 15 хвилин.