Чого тільки не придумають господині, щоб скоротити час біля плити, але поставити на стіл смачний і корисний десерт. Якщо вам хочеться щось смачненького, а не хочеться борсатися, замість звичайних можна приготувати ліниві сирники. Їх можна смажити на сковороді, а можна готувати в духовці – і ті, й інші вимагають мінімум часу і зусиль. І так – вони виходять навіть без яєць. Переконана, вони вам сподобаються.

  • Ліниві сирники на сковороді
  • Ліниві сирники без яєць
  • Ліниві сирники – рецепт в духовці з яблуком і морквою

Ліниві сирники на сковороді

Один з найшвидших та найпростіших рецептів. Сирне тісто по консистенції виходить як тісто на оладки.  

  • сир (9%) – 400 г;
  • яйця – 3 шт.;
  • борошно – 3 ст. л.;
  • цукор – 1 ст. л.;
  • сіль – дрібка;
  • олія.

Як зробити ліниві сирники

Змішайте сир, яйця, борошно, сіль, цукор.  

Якщо сир зернистий, то пробийте його блендером або протріть через сито.

Вимішайте до однорідності. Розігрійте сковорідку з олією. Викладіть ложкою, змащеною олією, порції тіста на сковорідку. Обсмажте на середньому вогні до рум’яності з обох сторін.

Ліниві сирники без яєць

У цьому рецепті немає яєць, а ліниві сирники не потрібно формувати – досить зробити з маси “ковбаску” і нарізати шайби.

Інгредієнти:

  • сир – 180 г;
  • цукор – 2 ст. л.;
  • сіль – дрібка;
  • пшеничне борошно – 1 ст. л.;
  • олія.

Як зробити ліниві сирники

Розітріть сир з цукром до однорідності (можна перебити за допомогою блендера). Додайте сіль, борошно і замісіть тісто. Сформуйте з нього “ковбаску”, наріжте її на шайби. Злегка обваляйте в борошні та обсмажте на олії до рум’яності.

Ліниві сирники – рецепт в духовці з яблуком і морквою

Ці ніжні, повітряні і корисні ліниві сирники дуже подобаються дітям.

Інгредієнти:

  • сир – 300 г;
  • борошно – 4,5 ст. л.;
  • ванільний цукор – 1/2 ч. л.;
  • цукор – 4 ст. л. + 1 ст. л.;
  • яєчні білки – 2 шт.;
  • яблуко – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.

Як зробити ліниві сирники

Змішайте сир, яєчні білки, цукор, ванільний цукор і борошно, ретельно вимісіть. Натріть яблуко і моркву, додайте 1 ст. л. цукру, перемішайте. Викладіть в порційні формочки сирне тісто – на 2/3 висоти, в невелике заглиблення покладіть по чайній ложці натертого яблучно-морквяного міксу. Закрийте зверху сирним тістом, відправте в розігріту до 180°С духовку на 15 хвилин.

Попередня публікаціяГороскоп для знаків зодіаку на неділю
Наступна публікаціяГрафіки відключення світла на Вінниччині 24 листопада

ПРОКОМЕНТУВАТИ

Введіть текст коментаря!
Введіть своє ім'я