У сезон гарбуза варто поговорити і про насіння, адже це дуже корисний та поживний продукт. Насіння гарбуза багате на білок, клітковину, ненасичені жири та мінерали.
Саме завдяки багатому вмісту білка та поживних речовин, які діють як антиоксиданти, насіння допомогає захистити організм від певних захворювань.
Чому корисно їсти насіння гарбуза
- Запобігає розвитку онкозахворювань
Учені вважають, що раціон, багатий гарбузовим насінням, може мати протидіабетичні та протипухлинні властивості.
- Покращує здоров’я кишківника
У нещодавньому дослідженні вчені виявили, що поєднання гарбузової та пальмової олії може бути ефективним для зменшення гіперактивності сечового міхура та уповільнення прогресування гіперплазії передміхурової залози – стану, який призводить до ускладнень сечовипускання.
- Нормалізує тиск і зменшує ризик хвороб серця
Гарбузове насіння знижує ризик високого кров’яного тиску, серцевих захворювань та підвищеного рівня цукру в крові. Цей корисний ефект пояснюється багатим вмістом основних поживних речовин, включаючи магній, цинк і жирні кислоти. Експерти рекомендують включати гарбузове насіння до свого раціону як потенційну стратегію для покращення здоров’я серцево-судинної системи та регулювання рівня цукру в крові.
- Покращує якість сну
Гарбузове насіння містить триптофан – амінокислоту, яка допомагає заснути та лишатися у цьому стані. Тут також допомагають цинк і магній.