Як приготувати традиційні вареники з маком

Мак входив в раціон первісних людей ще до виникнення кордонів та держав. Згодом його почали вирощувати як сільськогосподарську культуру, забезпечуючи високоякісну олію з його насіння. В Україні мак використовується з давніх часів для начинки вареників, пирогів, млинців і рулетів, а його поєднання з цукром робить його смак неперевершеним. Наприклад, вареники з маком, що легко можуть стати альтернативою десерту, готуються за столітнім рецептом.

Інгредієнти

Для тіста:

Для начинки:

КРОК 1: Засипте 400 г борошна, додайте 200 мл води, 2 ст.л. олії, 1 ч.л. цукру і ⅓ ч.л. солі. Помішайте і замісіть тісто до еластичного стану, яке не липне до рук. Дайте йому відпочити протягом 15 хвилин.

КРОК 2: Перетріть 200 г маку, додайте приблизно 150 мл окропу та варіть протягом 10 хвилин.

КРОК 3: Злийте зайву воду з маку, додайте 2 ст.л. цукру та перемішайте.

КРОК 4: Розкачайте тісто на товщину кілька міліметрів і виріжте кружечки, використовуючи склянку чи форму. Зліпіть залишки тіста і повторно виріжте кружечки.

КРОК 5: Розмістіть 1-1,5 ч.л. начинки на кожному кружечку та зліпіть вареники.

КРОК 6: Доведіть воду до кипіння у каструлі й варіть вареники 4 хвилини після закипання. Перед подачею змастіть маслом або медом, щоб вони не прилипли.

Попередня публікаціяЩо віщують зірки знакам зодіаку у вівторок
Наступна публікаціяГоловні осінні тренди від Андре Тана: жіночність, замша та винні відтінки