Пісочне печиво – це класичний десерт, який завжди доречний на будь-якому столі. Його ніжний смак і хрустка текстура підкорюють з першого укусу. Пропонуємо вам простий рецепт, який дозволить швидко та легко приготувати це смачне частування у домашніх умовах.
Інгредієнти:
- 200 г вершкового масла (кімнатної температури)
- 100 г цукрової пудри
- 1 яйце
- 300 г борошна
- 1 чайна ложка ванільного цукру
- дрібка солі
Приготування:
- Вершкове масло заздалегідь вийміть з холодильника, щоб воно стало м’яким. Це важливо для того, щоб тісто було однорідним і легко замішувалося.
- У великій мисці змішайте вершкове масло та цукрову пудру до однорідної маси. Додайте яйце та ванільний цукор, добре перемішайте. Потім поступово всипте борошно, попередньо просіяне з дрібкою солі. Замісіть тісто до однорідної консистенції.
- Розігрійте духовку до 180°C. Тісто розкачайте на присипаній борошном поверхні до товщини приблизно 5 мм. Виріжте печиво за допомогою формочок. Викладіть його на деко, застелене пергаментом.
- Випікайте печиво в розігрітій духовці протягом 12-15 хвилин, або до тих пір, поки краї не стануть золотистими. Дайте печиву охолонути на деку кілька хвилин, а потім перекладіть його на решітку для повного охолодження.
- Пісочне печиво готове! Подавайте його до чаю, кави або просто насолоджуйтеся в будь-який час. Зберігайте печиво в герметичному контейнері, щоб воно залишалося свіжим і хрустким.