Соковиті сезонні груші ідеально підходять для пухкої дріжджової випічки, а в поєднанні з оригінальним солодким соусом цей десерт стає справжньою кулінарною насолодою. Грушевий пиріг з кремом англез — це вишуканий смаколик, який варто приготувати для себе, рідних чи гостей. Цей пиріг стане прикрасою будь-якого святкового столу.

Що таке крем англез

Хоча крем англез називається на французький манір, виник він в Англії як одна з варіацій класичного заварного крему. Головна відмінність полягає у тому, що для його приготування не використовують крохмаль, а загустіння відбувається завдяки яєчним жовткам. Також до крему додають інші інгредієнти, щоб надати йому цікавий присмак. У нашому випадку це ромашковий чай, але це може бути, наприклад, лаванда. У Франції англез подають холодним як соус до десертів, він має більш рідку текстуру, насичений смак та чудово пасує до різноманітної випічки. Тож це ідеальний крем для грушевого пирога, що сам по собі не дуже солодкий. Якщо ви захочете спекти пиріг без крему англез, тоді варто додати до тіста трохи більше цукру до свого смаку.

Інгредієнти

Для пирога

Для крему англез

Крок 1: Заваріть пакетик ромашкового чаю в 50 мл води і дайте настоятися 30-60 хвилин. Паралельно в мисці змішайте 20 г пресованих дріжджів, 2 ст. л. цукру і 250 мл теплого молока. Додайте ⅓ ч. л. солі й перемішайте.

Крок 2: Додайте 2 яйця, 100 г м’якого масла і перемішайте. Потім додайте 500 г просіяного борошна, замісіть тісто і залиште на 40 хвилин, щоб підійшло.

Крок 3: Для крему змішайте в сотейнику 100 мл молока, 100 мл вершків, 2 ст. л. цукру та 10 г ванільного цукру.

Крок 4: Додайте настояний ромашковий чай до молочної суміші.

Крок 5: Додайте 2 жовтки й варіть крем на сильному вогні до загустіння, постійно помішуючи. Готовий крем накрийте плівкою, щоб не утворилася скоринка.

Крок 6: Поки крем охолоджується, наріжте на часточки 2-3 груші й залийте соком половини лимона, щоб зберегти їхній колір.

Крок 7: Візьміть роз’ємну форму діаметром 26 см, застеліть пергаментом і змастіть маслом або олією, присипте борошном.

Крок 8: Викладіть тісто у форму, розрівняйте його й покладіть зверху часточки груш по колу. Присипте 2 ст. л. цукру й випікайте пиріг 50 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 9: Подавайте теплим разом із кремом англез. Смачного!

Попередня публікаціяСьогодні на Вінниччині графіки відключення світла не застосовуватимуть
Наступна публікаціяТиждень змін та можливостей: що прогнозують зірки 9-15 вересня