Коли ми говоримо про салат, багато хто одразу уявляє класичні огірки з помідорами в сметані або традиційні салати з дрібно нарізаних відварених овочів і майонезу. Однак світ салатів набагато багатший і різноманітніший! Щоб переконатися в цьому, спробуйте приготувати салат із соковитою грушею, хамоном і сиром дорблю. Ця страва займає менше п’ятнадцяти хвилин у приготуванні, але неодмінно здивує вас і ваших гостей.

Інгредієнти

Для салату

  • 50 г салатного міксу
  • 50 г руколи
  • 100 г хамону
  • 1 груша
  • 100 г сиру дорблю
  • 50 г горіхів
  • 1-2 ч. л. лимонного соку

Для соусу

  • 1 ст. л. меду
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1 ст. л. гірчиці

Крок 1:

Ретельно помийте грушу та зелень, потім висушіть їх паперовими рушниками, щоб не залишилося води. Витягніть серцевину з груші, наріжте її тонкими скибками й збризніть 1-2 ч. л. лимонного соку, щоб уникнути потемніння фрукта.

Крок 2:

Наріжте 100 г сиру дорблю кубиками. Відріжте жорсткі кінчики руколи.

Крок 3:

В салатницю викладіть 50 г салатного міксу, додайте 50 г порваної руками руколи та скибки груші. Додайте шматочки сиру і 100 г хамону.

Крок 4:

Для соусу: в окремій мисці змішайте 1 ст. л. меду, 2 ст. л. оливкової олії та 1 ст. л. гірчиці, перемішайте до однорідної консистенції.

Крок 5:

Полийте салат соусом, посипте подрібненими горіхами та одразу подавайте на стіл.

Попередня публікаціяАстрологічний прогноз для знаків зодіаку на сьогодні
Наступна публікаціяУкраїна звільнила з російського полону 115 військових, серед яких семеро вінничан