Якщо ви вважаєте, що приготувати тірамісу з печивом савоярді можуть лише досвідчені кулінари, я готовий довести вам протилежне. З правильним рецептом навіть новачок зможе створити цей вишуканий десерт.
ІНГРЕДІЄНТИ
Для малинового пюре
Для крему
КРОК 1
Перебийте занурювальним блендером 300 г малини.
КРОК 2
Процідіть малинову масу через сито, щоб позбутися дрібних кісточок.
КРОК 3
Додайте до перетертої малини 50 г цукрової пудри та перемішайте.
КРОК 4
Проваріть малинове пюре на середньому вогні протягом 2 хвилин, охолодіть його і додайте 50 мл коньяку, перемішайте.
КРОК 5
Збийте 350 мл вершків жирністю 33% на низьких обертах, поступово додаючи 80 г цукрової пудри, збільшуючи швидкість збивання. Продовжуйте збивати близько 2,5-3 хвилин.
КРОК 6
Додавайте до вершків 500 г маскарпоне невеликими порціями, збиваючи крем на середніх обертах, поки не утвориться густа та пишна кремова маса.
КРОК 7
Збираємо тірамісу. Змочіть 200 г печива савоярді в малиновому пюре з боку, присипаного цукром. Викладіть частину печива на дно форми так, щоб змочена малиновим пюре сторона була зверху.
КРОК 8
Зверху викладіть крем і розрівняйте його силіконовою лопаткою. Потім викладіть шар з 300 г свіжої малини.
КРОК 9
Викладіть новий шар савоярді, змоченого в малиновому пюре, зверху шар крему та акуратно розрівняйте його лопаткою.
КРОК 10
Полийте тірамісу залишками малинового пюре столовою ложкою та поставте десерт у холодильник на 3-6 годин, а краще на ніч, щоб він стабілізувався. Насолоджуйтесь!