У Вінниці на майдані Незалежності біля фонтану «Мушля» відбулася презентація вуличної виставки «Коцюбинський_АRT», присвяченої 160-річчю від дня народження видатного вінничанина Михайла Коцюбинського. Про це повідомляє міська рада. На шести стендах представлено колажі з цитатами відомого письменника, його родичів та визначних діячів.

Організатори зазначили, що метою проєкту є популяризація постаті Михайла Коцюбинського у публічних просторах та залучення нових аудиторій до його творчості.

Директор департаменту культури Вінницької міської ради Максим Філанчук зазначив, що виставка організована в рамках Року Коцюбинського та Стратегії розвитку культури Вінницької громади. Проєкт реалізується в рамках ініціативи #EU4Culture, фінансується Європейським Союзом та втілюється Goethe-Institut Ukraine.

«Відзначення 160-ї річниці від дня народження Михайла Коцюбинського – це не лише вшанування видатного письменника, але й утвердження нашої національної ідентичності у сучасних умовах. У часи боротьби за незалежність України звернення до спадщини Коцюбинського є важливим нагадуванням про силу українського слова та духу», – зазначив Максим Філанчук.

Під час презентації директорка музею Лариса Кравченко розповіла відвідувачам цікаві історії з життя і творчості Михайла Коцюбинського, наголосивши на його міжнародному визнанні.

«Творчість Коцюбинського багатогранна і значно вплинула на розвиток української культури та літератури. Цим проєктом ми хочемо зацікавити вінничан і гостей міста величезним пластом історичної пам’яті про Михайла Коцюбинського», – підкреслила Кравченко.

Виставка «Коцюбинський_АRT» буде експонуватися на різних локаціях Вінниці до жовтня 2024 року. Біля фонтану «Мушля» її можна побачити до 31 травня.

Попередня публікаціяЗавтра частина Вінниці сидітиме без води. Перелік адрес
Наступна публікаціяЛариса Білозір: Україна збільшила експорт сільгосппродукції