Пісочне печиво за рецептом Євгена Клопотенка

    Рецептом домашнього пісочного печива поділився на своєму сайті, відомий шеф-кухар Євген Клопотенко.

    Вам може здатися, що приготування печива – це складний процес, і набагато простіше просто купити його в супермаркеті. Проте, я переконаний, що якщо ви спробуєте приготувати його самі, ви більше не захочете повертатися до магазинних варіантів. Дозвольте мені поділитися перевіреним рецептом пісочного печива – ароматного та хрумкого, яке готується всього за 10 хвилин. І я впевнений, що вам сподобається ця ідея, тому ось ще рецепт вівсяного печива для різноманіття.

    Швидкість та температура мають значення

    Швидкість готування має велике значення. Є два ключові моменти в приготуванні пісочного печива. По-перше, тісто має бути достатньо охолодженим. По-друге, вам потрібно дуже швидко розкочувати та формувати печиво з цього тіста.

    Тому, поки тісто охолоджується в холодильнику, ви маєте все підготувати для його випікання – розігріти духовку та застелити деко пергаментним папером. Як тісто буде готове, не зволікайте, одразу починайте формування печива. Якщо ви почнете тягти час, тісто буде нагріватися до кімнатної температури, і з ним буде важко працювати. Воно почне липнути до робочої поверхні та інструментів.

    Також важливо враховувати температуру в приміщенні, де ви готуєте печиво. Якщо дуже спекотно, вам слід ще більше поспішати.

    Інгредієнти:

    • 80 г цукру
    • 2 яйця
    • 340 г борошна
    • 150 г вершкового масла
    • 1 ч. л. розпушувача
    • ⅓ ч. л. солі
    • 10 г ванільного цукру

    Покроковий рецепт приготування:

    • КРОК 1: Вийміть 150 г вершкового масла з холодильника, щоб воно зігрілося до кімнатної температури. У глибокій мисці, де ви будете замішувати тісто, розбийте 2 яйця, додайте 80 г цукру та 10 г ванільного цукру. Використовуючи блендер з насадкою віничок або міксер, вбийте їх до побіління та подвоєння об’єму.
    • КРОК 2: Додайте в миску м’яке вершкове масло, ⅓ ч. л. солі, 340 г борошна та 1 ч. л. розпушувача. Замішайте м’яке тісто.
    • КРОК 3: Сформуйте з тіста кулю, обгорніть її харчовою плівкою, поставте в холодильник на 20 хвилин, а потім увімкніть духовку і розігрійте до 180 градусів.
    • КРОК 4: Вийміть тісто з холодильника та розкатайте його в пласт товщиною 6 мм без використання підпилу. Виріжте з нього фігурки за допомогою будь-якої форми для печива і розмістіть їх на деко, покритому пергаментним папером, з відстанню не менше 1 см між ними.
    • КРОК 5: Випікайте протягом 10 хвилин, а потім вийміть з духовки і залиште повністю остигнути перед подачею. Насолоджуйтеся пісочним печивом разом з улюбленими напоями.

    Смачного!

    Попередня публікаціяГороскоп за знаками зодіаку на суботу
    Наступна публікаціяЛікарі обласної лікарні імені М. І. Пирогова врятували жінку з важким ураженням легень