Сирна запіканка – це ніжний десерт або смачна друга страва, яку можна варіювати за різними смаковими уподобаннями. Цей смачний десерт приготується швидше, ніж будь-який торт, і при цьому є більш корисним. Приготуймо дієтичну сирну запіканку без борошна, а для аромату додамо цедру цитрусових – ось такий невеличкий кулінарний секрет.

Сирна запіканка
Сирна запіканка
Інгредієнти для сирної запіканки:
  • 500 г домашнього сиру
  • 5 ст. л. сметани
  • 2 ст. л. манної крупи
  • 2 яйця
  • 3 ст. л. цукру
  • Цедра 1 лимона
  • 1 ч. л. ванільного цукру
  • 50 г родзинок або кураги
  • 1 ст. л. олії
  • Сіль на кінчику ножа
Інструкції щодо приготування сирної запіканки:
  • Родзинки промиваємо, розкладаємо у посуд, заливаємо окропом і залишаємо на 20 хвилин.
  • У миску насипаємо манну крупу, додаємо сметану (3 ст. л.) та перемішуємо. Залишаємо набухати протягом 30 хвилин.
  • Сир протираємо крізь сито або перекручуємо на м’ясорубці чи подрібнюємо блендером.
  • До сиру додаємо набряклу манну крупу зі сметаною, цукор, ванільний цукор, дрібку солі, яйця та добре перемішуємо сирну масу. Можна використовувати міксер чи блендер для досягнення однорідності.
  • Родзинки, зливаємо воду та обсушуємо. Додаємо родзинки та лимонну цедру в сирну масу та перемішуємо.
  • Форму для запіканки змащуємо олією, обсипаємо манною крупою, викладаємо сирну масу та розгладжуємо.
  • Поверхню змащуємо сметаною (2 ст. л.) та випікаємо протягом 45-50 хвилин у розігрітій до 180°C духовці.
  • Коли запіканка трохи охолоне, виймаємо з форми та прикрашаємо джемом, фруктами або ягодами.
Попередня публікаціяГороскоп за знаками зодіаку на п’ятницю
Наступна публікаціяУкраїнське військо припинило діяльність ще понад тисячу ста окупантів