Сирна запіканка – це ніжний десерт або смачна друга страва, яку можна варіювати за різними смаковими уподобаннями. Цей смачний десерт приготується швидше, ніж будь-який торт, і при цьому є більш корисним. Приготуймо дієтичну сирну запіканку без борошна, а для аромату додамо цедру цитрусових – ось такий невеличкий кулінарний секрет.
Інгредієнти для сирної запіканки:
- 500 г домашнього сиру
- 5 ст. л. сметани
- 2 ст. л. манної крупи
- 2 яйця
- 3 ст. л. цукру
- Цедра 1 лимона
- 1 ч. л. ванільного цукру
- 50 г родзинок або кураги
- 1 ст. л. олії
- Сіль на кінчику ножа
Інструкції щодо приготування сирної запіканки:
- Родзинки промиваємо, розкладаємо у посуд, заливаємо окропом і залишаємо на 20 хвилин.
- У миску насипаємо манну крупу, додаємо сметану (3 ст. л.) та перемішуємо. Залишаємо набухати протягом 30 хвилин.
- Сир протираємо крізь сито або перекручуємо на м’ясорубці чи подрібнюємо блендером.
- До сиру додаємо набряклу манну крупу зі сметаною, цукор, ванільний цукор, дрібку солі, яйця та добре перемішуємо сирну масу. Можна використовувати міксер чи блендер для досягнення однорідності.
- Родзинки, зливаємо воду та обсушуємо. Додаємо родзинки та лимонну цедру в сирну масу та перемішуємо.
- Форму для запіканки змащуємо олією, обсипаємо манною крупою, викладаємо сирну масу та розгладжуємо.
- Поверхню змащуємо сметаною (2 ст. л.) та випікаємо протягом 45-50 хвилин у розігрітій до 180°C духовці.
- Коли запіканка трохи охолоне, виймаємо з форми та прикрашаємо джемом, фруктами або ягодами.