Палюшки з картоплі – це старовинний рецепт, що належить до української кухні, і їх можна вважати смаковитою спадщиною, яку приготовляють у наших кулінарних традиціях. Цю страву готували ще наші прабабусі, і сьогодні її також називають “ліниві вареники”.

Ось інгредієнти, які вам знадобляться:
  • Відварена картопля (приблизно 2 літри)
  • 1-2 яйця
  • 1-2 столові ложки борошна
  • 1-2 столові ложки крохмалю
  • Сіль до свого смаку.
Рецепт приготування палюшок:
  • Відварену картоплю ретельно розтерти і зачекати, поки вона охолоне. Після охолодження ще раз подрібнити або пропустити через м’ясорубку до утворення однорідного м’якого пюре.
  • Додати борошно та яйця до картопляного пюре. Солити до смаку.
  • Замісити тісто, яке має бути досить щільним. За потреби, можна додати 1-2 столові ложки крохмалю, щоб забезпечити тісту необхідну густину.
  • Сформувати палички з отриманого тіста і відразу ж варити їх у окропі.
  • В киплячу підсолену воду вкинути палюшки, довести до кипіння і помішувати обережно. Варити їх протягом 2 хвилин.
  • Готові палюшки обсмажити на смальці, посипати шкварочками, і, за бажанням, ще посипати сиром. Смачного!

Цей рецепт палюшок з картоплі дозволить вам насолодитися смаком традиційної української страви, яку готують із задоволенням ще й сьогодні.

 

Попередня публікаціяЯкі жіночі сумки в моді в сезоні 2023-2024
Наступна публікаціяПо-осінньому тепло: погода у Вінниці на сьогодні, 3 вересня