Палюшки з картоплі – це старовинний рецепт, що належить до української кухні, і їх можна вважати смаковитою спадщиною, яку приготовляють у наших кулінарних традиціях. Цю страву готували ще наші прабабусі, і сьогодні її також називають “ліниві вареники”.
Ось інгредієнти, які вам знадобляться:
- Відварена картопля (приблизно 2 літри)
- 1-2 яйця
- 1-2 столові ложки борошна
- 1-2 столові ложки крохмалю
- Сіль до свого смаку.
Рецепт приготування палюшок:
- Відварену картоплю ретельно розтерти і зачекати, поки вона охолоне. Після охолодження ще раз подрібнити або пропустити через м’ясорубку до утворення однорідного м’якого пюре.
- Додати борошно та яйця до картопляного пюре. Солити до смаку.
- Замісити тісто, яке має бути досить щільним. За потреби, можна додати 1-2 столові ложки крохмалю, щоб забезпечити тісту необхідну густину.
- Сформувати палички з отриманого тіста і відразу ж варити їх у окропі.
- В киплячу підсолену воду вкинути палюшки, довести до кипіння і помішувати обережно. Варити їх протягом 2 хвилин.
- Готові палюшки обсмажити на смальці, посипати шкварочками, і, за бажанням, ще посипати сиром. Смачного!
Цей рецепт палюшок з картоплі дозволить вам насолодитися смаком традиційної української страви, яку готують із задоволенням ще й сьогодні.