А зима не за горами. Уявляєте, у холодний зимовий вечір у вас на плиті вариться картопелька і ви відкриваєте баночку таких смачнючих баклажанів. Ух, які гостренькі! Тож під цю закуску й «сто грамів» не завадить…
Ну ж бо, записуйте скоренько рецепт.
Вимиваємо 3 кілограми баклажанів та нарізаємо їх кружальцями, але не ріжте дрібно, інакше вийде варена каша зі шкірками. Засипте сині сіллю й залиште на кілька хвилин, аби зник гіркуватий смак.
Далі візьміть 1 кілограм солодкого перцю, 3 великих стрючки гіркого та начистіть 3 головки часнику й усе це перемеліть через мясорубку. На сковорідці підігрійте 150 грамів олії й залийте нею наше овочеве пюре. Після того, як воно охолоне, додайте 150 грамів оцту й перемішайте.
Тим часом промийте баклажани від солі та обсмажте їх з обох сторін до утворення рум’яної кірочки. А тепер можна їх і в банку. Викладайте овочі щільними пластами, щедро поливаючи кожен часниковою заливкою.
А тепер займемося стерилізацією. Візьміть велику посудину, постеліть у неї величеньку серветку та налийте води стільки, щоб наші баночки із баклажанчиками не втопилися. Час стерилізації залежить від ємності банок: для літрових необхідно 20 хвилин після закіпання, а для півлітрових вистачить і 15 хвилин.
Баночки дістати, закатати перевернути кришкою вниз та накрити чимось теплим.