Добрий ранок точно починається зі смачного сніданку. Яким він має бути? Ситним і корисним, стверджують дієтологи. Е, ні, швидким і смачним, переконана більшість із нас. Тож переставляючи вранці сигнал будильника на десять, а потім ще на п’ять хвилин вперед, про сніданок ми згадуємо в останній момент. І тоді ми уже не говоримо про його користь, головне, встигнути бодай чимось перекусити. Але навіть поспішаючи, можна приготувати сніданок швидко й смачно.

Починати новий день із фрітати — чудова італійська традиція. Утім українські господині називають подібну запіканку омлетом. Вона може бути з овочами, грибами, м’ясом чи беконом, щедро посипана тертим сиром та запечена у духовці. Ця страва досить смачна, ситна та корисна, ідеально підходить для сніданку. А її хитрість в тому, що у разі заміни інгредієнтів повністю змінюється й смак. Тож чергуючи бекон із ковбасою, моцарелу із бринзою, додаючи різноманітні овочі щодня зможете насолоджуватися новим поживним сніданком.

Насамперед підготуємо овочі та зелень. Болгарський перець нарізаємо соломкою, цибулю — дрібненькими кубиками й додаємо подрібнений базилик та висипаємо на розігріту сковорідку, змащену рослинною олією. Далі будемо збивати яйця. Яку кількість — вирішуйте самі, все залежить від того на скільки порцій готуєте. (4 яйця достатньо на 2 порції). Отже, візьміть 4 яйця, збийте їх вінчиком та влийте 50 грамів молока, додаючи сіль та перець за смаком. Натираємо трішки сиру на крупній тертушці, нарізаємо шинку чи ковбасу і висипаємо до яєчної-молочної маси, перемішуючи всі інгедієнти. Далі виливаємо цю суміш до овочів, рівномірно розподіляючи лопаткою по поверхні. Зверху викладаємо помідори, та щедро посипаємо омлет сиром. Смажимо під закритою кришкою на невеликому вогні протягом 5–7 хвилин.

Коли фрітата підсмажиться знизу, ставимо його в розігріту до 180 °C духовку ще на 8–10 хвилин, аби страва підрум’янилася зверху. І вуаля, смачний сніданок на всю сім’ю недорого і ситно готовий.

Попередня публікаціяЩо зірки нам пророкують: гороскоп на 28 серпня-3 вересня
Наступна публікаціяРемонтні роботи: Вінниця готується до зими