Ви не любите гарбуз? Тоді спробуйте випічку на його основі! Ніжний бісквіт яскраво-помаранчевого кольору з м’яким ароматом не залишить нікого байдужим. У той же час соковито-пориста текстура змінить вашу думку про цей чудовий і неймовірно корисний овоч. Від таких смаколиків дуже складно відмовитися, до того ж гарбузова випічка — найдомашніша! І допоки гарбузовий сезон у розпалі, саме час освоїти рецепти та встигнути спробувати спекти із цього «сонячного овочу» торт.
Для приготування коржів візьміть гарбуз будь-якого сорту, очистіть його від шкіри та натріть на тертушці. Відіжміть сік та відмірте склянку гарбузового пюре. Відділіть окремо з 4 яєць білки від жовтків та збивайте із цукром допоки маса не перетвориться у пишну піну. Тепер змішайте білкову й жовткову масу разом і гарно вимішайте. Поступово додайте тертий гарбуз, розпушувач, корицю та 1,5 склянки борошна. Тісто не повинно бути густим, але і не рідким. Гарбузове тісто перекладаємо у форму й випікаємо у розігрітій до 180 С духовці 40 хвилин. Утім час випікання може й відрізнятися — все залежить від вашої духовки. Дістаємо готовий бісквіт та даємо йому «відпочити» пару годин, а потім розрізаємо на три коржі. Вони у вас будуть красивого кольору, від жовтого до помаранчевого, залежно від сорту гарбуза.
Крем можна використовувати найрізноманітніший — і заварний, і сметанний. Утім мені найбільше подобається творожний. Він простий у приготуванні і дуже-дуже ніжний на смак. Головна умова — це якісний творог, він повинен бути свіжим та м’яким. Отже, перетріть 500 грамів творога через сито, щоб зникли дрібні крупинки, а загальна консистенція стала однорідною. У цей час дістаньте вершкове масло з холодильника, викладіть на тарілку і дайте час, щоб воно розм’якло. Всипте 200-250 грамів цукрової пудри і збивайте на низьких обертах, поступово додаючи швидкість.
Коли цукрово-масляна маса стане повітряною, додайте підготовлений творог, знову збийте усе міксером і поставте в холодильник.
Кожен корж густо змащуємо кремом, боки й верх також. Даємо гарбузовому торту просочитися не менше двох годин. Прикрашаємо тертим шоколадом та фруктами. Смачного!