Сьогодні, 18 грудня, у Вінницькій міській раді підписали ще один договір про прийомну родину. Подружжя Юлії та Дмитра Дякун, виховують двоє власних дітей, Владислава та Віталія, а також троє прийомних діток: Ніну, Богдана та Данила. Загалом цього року у Вінниці створили чотири прийомні родини.

«Хочу подякувати вам від усієї міської ради та міського голови Сергія Моргунова за ваші рішення і виховання діток. Ми знаємо, що діткам у вашій родині затишно та добре. Хочеться побажати добробуту вашій сім’ї, щоб свята, які наближаються, принесли тільки добро та щастя, щоб діти вас любили та поважали. Мені приємно, що люди приймають такі рішення, а головне завдання наших служб – допомагати цим родинам», – сказала заступниця Вінницького міського голови Галина Якубович.  

Родина Дякун проживала в одному із сусідніх сіл, наразі переїхали до Вінниці. Юлія Дякун зазначила, що робота соціальних служб у Вінниці на найвищому рівні, адже її може порівняти із районними. Тут всі працюють як єдина команда і завжди можна звернутися з будь-якого питання.

Першу прийомну доньку у свою родину вони взяли у 2011 році. Наразі дівчинка одружена і живе окремо, але підтримує родинні зв’язки.

SV_00901.JPG«Згодом ми взяли двох хлопчиків – братиків. Я не уявляю своє життя без дітей. Більше двох років ми жили в районі і обслуговували нас районні служби. А до цього жили у Вінниці і звикли до тісної співпраці, що ми однодумці, колеги і робимо одну спільну справу. Там не було такої тісної співпраці, і я рада, що ми знову повертаємося до Вінниці.  Один із хлопчиків у нас має інвалідність, в 2,4 роки він не говорив, ходив у памперсах був у важкому стані. Сьогодні він ходить в школу, читає по складах, рахує і абсолютно все розуміє. Це робота багатьох спеціалістів, а перші слова сказав завдяки чоловіку, який сидів з ним і по 30-40 хвилин займався. Ми відвідуємо багато спеціалістів, лікуємося, ходимо у спеціалізований центр. Домашній затишок і тепло також впливає», – додала Юлія Дякун.

Варто відзначити, що прийомна сім’я активно займається волонтерською діяльністю. Юлія Дякун є засновницею кризового центру «Ми поруч», який невдовзі запрацює.

SV_00922.JPG

Попередня публікаціяНа Вінниччині в центрі служби крові критична нестача крові усіх груп
Наступна публікаціяУ Вінниці урочисто привітали пенсіонерів МВС та ліквідаторів аварії на ЧАЕС